Franse veldwesp

De Franse veldwesp leeft in tegenstelling tot de gewone wesp in een nest met een tiental andere wespen. Wel nestelen Franse veldwespen vaak meerdere nesten naast elkaar. Een duidelijk verschil met de gewone wesp, die vrijwel nooit nesten naast elkaar maakt. De Franse Veldwesp vindt je bijvoorbeeld onder dakpannen. Ze leiden een vrij onopvallend bestaan en zorgen voor weinig overlast. Dit komt mede doordat ze zich voeden met alleen maar insecten. De kleuren van de gewone wesp en de Franse Veldwesp komen vrijwel overeen en ook zal de Franse Veldwesp steken wanneer ze zich bedreigd voelt. Wespen zijn eigenlijk heel nuttige dieren, wat je niet zou zeggen wanneer je ze ziet. Ze vangen insecten, die als voedsel dienen voor onder andere de jonge wespen. Een nest geeft maar zelden echt overlast in het voorjaar. Aan het einde van het zomerseizoen wanneer de nesten vervallen zijn kun je overlast ervaren door wespen die op zoek zijn naar zoetigheid.

Afgeplat, slank lichaam
De Franse veldwesp is wat ranker dan andere wespen en heeft, meer oranje voelsprieten en een overwegend zwarte kleur met gele dwarsstrepen. De ogen van de mannetjes  zijn van vrouwtjes te onderscheiden doordat ze groen zijn terwijl de ogen van de vrouwtjes zwart zijn. Daarnaast hebben de mannetjes gekromde uiteinden aan hun voelsprieten. Een ander kenmerk van de Franse veldwesp is dat deze wesp vliegt met hangende lange achterpoten.

Wespenbestrijding -Twente
Wanneer jullie Wespenbestrijding-Twente benaderen met de vraag om een wespennest te verwijderen wil Han graag weten of het om de gewone wesp of om de Franse veldwesp gaat. De gewone wesp leeft namelijk samen met een grote groep, in één groot nest. Zo een nest kan al snel uit 5.000 wespen bestaan. De Frans veldwesp is een meer solitaire wesp.